Blog

Het anti-speculatiebeding: wat houdt het in en wanneer is het van toepassing?
Geplaatst op: 2 mei 2024
Als je op het punt staat om een huis te kopen, kom je wellicht de term "anti-speculatiebeding" tegen. Maar wat betekent dit eigenlijk? En moet je je zorgen maken als een woning die je interesseert dit beding heeft? Bij AVT Makelaars begrijpen we dat dit soort clausules vragen kunnen oproepen. Daarom willen we je graag informeren over wat een anti-speculatiebeding is, wanneer het van toepassing is en waarom het geen reden hoeft te zijn om afgeschrikt te worden bij de aankoop van een woning.
Lees meer...
Energiezuinige woningen: voordelen & tips
Geplaatst op: 2 mei 2024
Een van de meest effectieve manieren om je huis te optimaliseren is door je woning energiezuiniger te maken. Niet alleen draagt dit bij aan een groenere toekomst, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen en je energierekening verlagen. Benieuwd naar hoe je dit kunt realiseren? Lees verder!
Lees meer...
Kosten Koper vs. Vrij op Naam: wat je moet weten?
Geplaatst op: 1 mei 2024
Als je op het punt staat een huis te kopen of te verkopen, kom je vaak termen tegen waarvan je misschien niet precies weet wat ze betekenen. Twee van die termen die vaak voorkomen in vastgoedtransacties zijn "kosten koper" en "vrij op naam" (VON). Maar wat houden deze termen eigenlijk in en wanneer zijn ze van toepassing? In deze blog leggen we alles uit wat je moet weten over kosten koper en vrij op naam, en hoe dit van invloed kan zijn op jouw vastgoedavontuur.
Lees meer...
Opknapper of afknapper? De voor- en nadelen van een kluswoning
Geplaatst op: 1 mei 2024
Je bent op zoek naar je droomhuis in Amsterdam of omgeving, en dan kom je ineens een kluswoning tegen. Wat nu? Kluswoningen kunnen een fantastische kans zijn om je eigen stempel te drukken op een huis en het helemaal naar jouw smaak te maken. Maar er zijn ook valkuilen waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van het kopen van een kluswoning, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je deze stap zet.
Lees meer...
Wat is een zelfbewoningsclausule en waarom is het belangrijk?
Geplaatst op: 1 mei 2024
Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in de bruisende omgeving van Amsterdam, kom je wellicht de term "zelfbewoningsclausule" tegen. Maar wat houdt dit eigenlijk in en waarom zou je er rekening mee moeten houden? Bij AVT Makelaars begrijpen we het belang van transparantie en duidelijkheid bij het kopen van een huis. In deze blog leggen we alles uit over zelfbewoningsclausules en waarom ze niet iets zijn om je zorgen over te maken.
Lees meer...
Waarom een verkoopbord plaatsen bij de verkoop van je woning: meer dan alleen zichtbaarheid
Geplaatst op: 1 mei 2024
Je staat op het punt je woning te verkopen in omgeving Amsterdam. De eerste gedachte die bij velen opkomt, is het online zetten van de advertentie op platforms zoals Funda. En ja, dat is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Maar laten we eens een stap terug doen en het hebben over een klassiek, maar nog steeds uiterst effectief marketinginstrument: het verkoopbord. Waarom zou je in deze digitale tijd nog steeds een verkoopbord plaatsen?
Lees meer...
Waardebepaling versus taxatie: Wat is het verschil?
Geplaatst op: 30 april 2024
Een waardebepaling is een schatting van de huidige marktwaarde van je huis. Het is een eerste stap die vaak genomen wordt wanneer je overweegt om je huis te verkopen. Tijdens een waardebepaling zal een makelaar, zoals die van AVT Makelaars, je huis grondig inspecteren en de huidige markttrends analyseren om een nauwkeurige schatting te maken van wat je huis op dit moment waard is.
Lees meer...
Waarop moet je letten bij het kiezen van een makelaar?
Geplaatst op: 30 april 2024
Het vinden van de juiste makelaar is een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een huis. Of je nu je eerste huis koopt of je huidige woning verkoopt, de keuze van een makelaar kan het proces aanzienlijk beïnvloeden. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het selecteren van de perfecte makelaar voor jouw behoeften en verwachtingen?
Lees meer...
Wettelijke bedenktijd in 2024
Geplaatst op: 29 april 2024
Als je een woning koopt als particulier, heb je drie dagen bedenktijd. Deze periode biedt kopers de mogelijkheid om hun beslissing te heroverwegen zonder verdere verplichtingen. Let op: de bedenktijd kan anders zijn tijdens de feestdagen. In deze blog legt AVT Makelaars meer uit over de wettelijke bedenktijd in 2024.
Lees meer...
Het voorjaar: Het perfecte moment om te verkopen
Geplaatst op: 29 april 2024
Het voorjaar, een tijd van ontluikende bloemen, warmere temperaturen en een hernieuwde energie die door de lucht zweeft. Maar wist je dat het ook een uitstekende tijd is om je huis te verkopen? Als ervaren makelaars bij AVT Makelaars weten we dat het voorjaar niet alleen een nieuw begin markeert voor de natuur, maar ook voor de woningmarkt. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het verkopen van je huis in het voorjaar.
Lees meer...
De waarde van een “ouderdomsclausule” bij het kopen van een woning
Geplaatst op: 29 april 2024
Bij het kopen van een woning in Amsterdam en omstreken komt er veel kijken. Een aspect waar potentiële kopers mee te maken kunnen krijgen, is de ouderdomsclausule. Maar wat houdt deze clausule eigenlijk in? En wanneer is deze van toepassing? Bij AVT Makelaars begrijpen we dat het kopen van een huis een grote stap is, daarom willen we jou informeren over wat een ouderdomsclausule precies betekent en waarom het geen reden tot zorgen hoeft te zijn.
Lees meer...
NHG-limiet verhoogd naar €435.000 in 2024: Wat betekent dit voor jou?
Geplaatst op: 29 april 2024
In de wereld van hypotheken is er een beweging die potentiële huizenkopers zeker niet willen missen: de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit biedt bescherming voor kopers en geldschieters. Deze regeling maakt een flinke sprong in 2024. De limiet stijgt naar €435.000, een flinke stap van €30.000. Maar wat houdt dit eigenlijk in voor jou?
Lees meer...
Het belang van een energielabel bij de verkoop van je woning
Geplaatst op: 29 april 2024
In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds meer de norm wordt, neemt de relevantie van een energielabel bij de verkoop van woningen toe. Maar wat houdt zo'n energielabel eigenlijk in? Waarom is het nodig? En wat betekent het voor jou als verkoper?
Lees meer...
Bereid je voor als een pro: koperstips voor de NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 28 september 2023
Hey daar! Ben je van plan om de NVM Open Huizen Dag te bezoeken? Dan heb ik goed nieuws voor je. In dit artikel geven wij van AVT Makelaars je een paar gouden tips om je als een echte pro voor te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor huizenjacht! Deze knallende tips kunnen je niet alleen tijd besparen, maar ook veel kopzorgen. Lees snel verder en ga als een pro de NVM Open Huizen Dag tegemoet.
Lees meer...
Dé verkooptips voor een succesvolle NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 28 september 2023
De NVM Open Huizen Dag staat voor de deur en bij AVT Makelaars hebben we alles tot in de puntjes voorbereid; van een schitterende vermelding op Funda en onze eigen website tot een uitgekiende strategie op social media en offline. Maar wist je dat je zelf ook een cruciale rol speelt in het succes van deze dag? Precies, het is jouw huis dat in de schijnwerpers staat. Lees daarom snel verder en ontdek hoe jij ervoor zorgt dat jouw woning straks het stralende middelpunt is!
Lees meer...
Jouw kans om je droomhuis te ontdekken op de NVM Open Huizen Dag
Geplaatst op: 26 september 2023
Droom je van een nieuwe woning in de betoverende omgeving van Amsterdam of het rustieke Diemen? Maak die droom dan concreet tijdens de NVM Open Huizen Dag op 30 september 2023.
Lees meer...
Jouw droomhuis: instapklaar of een kluswoning?
Geplaatst op: 20 september 2023
Bij het zoeken naar een nieuw huis sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor een instapklare woning of een kluswoning? Droom je van een huis waarin je je eigen stijl tot in de kleinste details kunt doorvoeren, of kies je voor het gemak van een instapklare woning? Het is een keuze die niet alleen bepalend is voor je woongenot, maar ook voor je budget en de planning van je verhuizing. Wij helpen je graag op weg door de voor- en nadelen van beide opties naast elkaar te zetten.
Lees meer...
5 redenen waarom de NVM Open Huizen Dag een 'Must-Do' is voor elke huizenverkoper
Geplaatst op: 12 september 2023
De NVM Open Huizen Dag. Misschien heb je er weleens van gehoord, maar heb je het zelf nog niet ervaren. Dit is dé dag waarop je als verkoper de kans hebt om jouw huis in de spotlight te zetten en voor kopers om hun droomhuis te vinden. Dit jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats op zaterdag 30 september 2023. Dus markeer die datum in je agenda, want deze dag wil je niet missen. Lees verder en ontdek hoe deze speciale dag je kan helpen om sneller en efficiënter je huis te verkopen.
Lees meer...
Waarom een aankoopmakelaar cruciaal is bij het kopen van je droomhuis
Geplaatst op: 30 augustus 2023
De zoektocht naar je droomhuis is begonnen, maar de wegen van de vastgoedmarkt zijn verwarrend en vol verrassingen. Heb je wel eens overwogen hoe een aankoopmakelaar je hierin kan bijstaan? Nee? Lees dan snel verder, want dit zou wel eens de sleutel tot jouw nieuwe thuis kunnen zijn!
Lees meer...
Waarom september dé maand is om jouw huis te verkopen
Geplaatst op: 16 augustus 2023
September komt eraan, en terwijl de bladeren gaan verkleuren, veranderen ook de kansen op de Amsterdamse woningmarkt. Als je hebt overwogen jouw huis te verkopen, is dit hét moment. Maar waarom juist jouw woning verkopen in september? Wij als NVM makelaar in Amsterdam en omgeving zetten de feiten voor je op een rijtje.
Lees meer...
Fijne tips voor het kopen van een woning in de huidige woningmarkt
Geplaatst op: 22 juli 2022
Zelfs in de huidige woningmarkt, een verkopersmarkt, kun je als koper een woning kopen. AVT Makelaars deelt een aantal tips om te zorgen dat het kopen van een woning wat eenvoudiger wordt.
Lees meer...
Zo ga je goed voorbereid als koper naar een bezichtiging!
Geplaatst op: 24 juni 2022
Hoe kun je als koper goed voorbereid naar een bezichtiging gaan? Wij van AVT Makelaars delen tips, zodat je op een ontspannen manier rustig naar een bezichtiging gaat.
Lees meer...
Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen in de huizenmarkt van het eerste kwartaal 2022
Geplaatst op: 7 juni 2022
Dit moet je weten van het eerste kwartaal 2022!
Lees meer...
Wat is veranderd aan overdrachtsbelasting in 2021?
Geplaatst op: 20 februari 2021
De overdrachtsbelasting is veranderd in 2021. Welke gevolgen heeft dit voor jou? Wij van AVT Makelaars leggen het uit.
Lees meer...